Duurzaam parket: werkelijkheid of fantasie

Duurzaam parket: werkelijkheid of fantasie

Parketvloeren spreken tot de verbeelding. Ze zijn sinds jaar en dag synoniem met luxe, comfort en klasse. De reden hoef je niet ver te zoeken: houten vloeren voelen warm aan, hebben een unieke nerfstructuur en bezorgen je interieur een instant authentiek karakter. Toch bestaat er nog enige twijel: want is parket wel duurzaam? Is het slijtvast en lijdt het milieu er niet onder? Een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten.

Is parket funest voor het milieu?

Parketvloeren zijn al eeuwenlang een erg populaire vloerbekleding. Maar dat betekent niet dat ze in tussentijd geen evolutie meer hebben ondergaan. Terwijl er vroeger niet gekeken werd naar de herkomst van de planken, is milieuvriendelijkheid vandaag wél een topprioriteit. Ook Tarkett beseft dat het natuurerfgoed maar beter intact wordt gelaten en maakt uitsluitend gebruik van hout, afkomstig van duurzame en hernieuwbare bronnen. Na jarenlang gebruik kunnen deze milieuvriendelijke vloeren dan worden verwijderd en hergebruikt of gerecycled.

Over de ecologische duurzaamheid van jouw parketvloer hoef je je dus alvast geen zorgen te maken. Maar hoe zit het met de technische duurzaamheid? Kunnen parketvloeren tegen een stootje?

Duurzaam parket: slijtvast en vlekbestendig

Ook de manier waarop de planken vandaag uiteindelijk tot bij de klant belanden, is de laatste decennia sterk geëvolueerd. Tarkett voegt de beste en meeste recente technieken toe aan de schoonheid van de natuur. Onze parketvloeren worden speciaal behandeld, zodat ze niet alleen bijzonder sterk zijn, maar ook langdurigbestand tegen vlekken en krassen.

Eenvoudig onderhoud

Misschien wel het beste bewijs dat parket duurzaam is: een houten vloer vraagt vandaag niet meer onderhoud dan elke andere vloerbedekking. Door kwalitatieve onderhoudsproducten te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over de gezondheid van je parketvloer. Voor het regelmatige onderhoud van een geverniste houten vloer volstaat het om te dweilen met zuiver water met een scheut neutraal reinigingsmiddel. Voor het regelmatige onderhoud van een geoliede houten vloer gebruik je een voedend product, zoals voorgeschreven door de fabrikant.

Meer weten?

Ontdek onze parketvloeren voor particulieren of onze houten vloeren voor professioneel gebruik.