De landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl

Wat is de landelijke woonstijl?

De landelijke woonsfeer is informeel, gezellig en warm met vintage elementen en tweedehands accossoires. Het kleurenpalet bestaat uit zachte, natuurlijke tinten. Gebroken wit, beige, zachtroze maar ook zachtgroen en lichtblauw doen het goed in een natuurlijk interieur.  Hout, baksteen en natuursteen worden gemixt met andere natuurlijke materialen. Zichtbare balken, houten lambrisering en houten vloeren zijn allemaal landelijke designelementen. Onze houten vloeren en vinylvloeren met houtlook bieden oneindig veel mogelijkheden en inspiratie om je te helpen de perfecte vloer te vinden voor je woonruimte in landelijke stijl.

Of je nu op zoek bent bent naar een moderne of een authentieke landelijke woonstijl. Een Tarkett vloer vormt een mooie basis voor je landelijke interieur.

Variaties van de landelijke woonstijl

De landelijk woonstijl is er in verschillende variaties, van eigentijds landelijk tot authentiel landelijk met eventueel nog verschillende regionale stijlen zoals het Engelse, Toscaanse, Scandinavische en Franse sfeer. Hoewel elk van deze landelijke stijlen zijn unieke designelementen heeft, delen ze allemaal dezelfde informele en gezellige decoratiestijl.

Landelijke decoratie ideeën

De landelijke woonstijl heeft een rustgevende, op de natuur geïnspireerde sfeer.  Hout, steen en glas en andere vormen de basis in dit duurzame interieur. Zachte materialen zorgen voor comfort, warmte en gezelligheid. Met vloerkleden, gordijnen en kussens wordt het aangenaam. Hout in lichte tinten, wit en de trendkleur geel maken het landelijke interieur extra zonnig. Met rustiek meubilair, handgemaakte accessoires, keramieken vazen en droogbloemen doe je vervolgens de styling. Het mag lekker nonchalant. Net als in de natuur is alles organisch en veranderlijk.

Natuurlijke materialen

Haal de natuur in huis. Mix natuurlijke materialen zoals hout, wol, steen, glas, katoen, kurk en metaal... Een vloer met een hout- of natuursteenlook vormt een mooie basis. Breng comfort en warmte in je interieur met een vloerkleed. Ambachtelijk gemaakte meubelen en accessoires geven het interieur zijn natuurlijke karakter. Je krijgt een prachtige doorleefde, landelijke look door nieuw te mixen met oud; knap je oude tafel en stoelen op, geef ze een nieuw kleurtje en decoreer met vintage accessoires.

Verzamelingen

Wat je verzameling ook is, geef het een mooi plekje in je huis en laat het onderdeel zijn van je interieur. In vitrinekasten, op open planken of op de vloer, geef je verzameling een mooi plekje in je huis. Deze persoonlijke elementen maken van je huis een thuis.