Innoveren voor de vloeren van de toekomst

Innoveren voor de vloeren van de toekomst

Onze 180 R&D-experts in 24 laboratoria wereldwijd werken dagelijks aan het ontwikkelen van innovatieve vloeroplossingen en diensten om zo extra waarde te creëren voor onze klanten. Hun doel is het verwezenlijken van aangename ruimtes die milieuvriendelijk zijn, die zijn te personaliseren, de interactie.tussen mensen en ruimten verbeteren en die zorgen voor een betere gezondheid en welzijn.

Innovatie voor mens en milieu

De wereldeconomie is hedendaags gebouwd op het lineaire model van ‘kopen, gebruiken en weggooien’, dat nu wordt bedreigd vanwege de beperkte beschikbaarheid van natuurlijke bronnen om aan de groeiende vraag te beantwoorden. Door de toepassing van het circulaire economische model dat rond het Cradle to Cradle®-gedachtegoed is gevormd, hebben we bij Tarkett het concept 'einde levensduur' vervangen door het herhaaldelijk hergebruiken van onze grondstoffen. Dit heeft een ingrijpende impact gehad op hoe wij onze producten ontwerpen en produceren.

Er is een constante behoefte aan innovatie om te voldoen aan onze duurzaamheidsvisie voor 2020 en om te voldoen aan de steeds strengere wettelijke vereisten, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze producten. Regelmatig krijgen we binnen de industrie erkenning voor het stellen van grensverleggende ecologische normen. Met trots kunnen we zeggen dat we nog steeds één van de pioniers in de vloerenindustrie zijn.

Een aantal van onze belangrijkste duurzame innovaties hebben geleid tot:

  • De eerste ftalaatvrije vinylvloer op de markt.
  • De eerste tapijtleverancier op de markt met een gouden Cradle to Cradle®-certificering, behaald met onze Desso-productlijn.
  • Eerste linoleumproducent die een gouden Cradle to Cradle®-certificering heeft behaald, met Linoleum Veneto Essenza
  • iQ One: de eerste homogene vloer met een gouden Cradle to Cradle™-certificering
  • Al onze vloeren hebben een erg lage VOS-emissie, ver onder de Europese normen (individuele waarden staan vermeld in de specificaties van alle producten)

Innovaties die u helpen unieke ruimten te creëren

Wij zijn ervan overtuigd dat design een belangrijk effect heeft op de mentale gesteldheid van mensen en dus ook van invloed is op de lichamelijke gesteldheid. Het transformeren van ruimten met nieuwe vloerideeën kan de kwaliteit van leven verbeteren. Het interieur wordt mooier, het biedt comfort en het verbetert het welzijn van mensen. Dit kan worden bereikt door het ontwikkelen van nieuwe productietechnieken en materialen, meer kleuren en texturen of door meer flexibiliteit te bieden om te personaliseren of eenvoudige aanpassingen te maken.

Technische innovaties

Onze nieuwste technische innovaties voor vinylrollen zijn onder meer: de eerste mechanische reliëftechniek voor een zo realistisch mogelijke houtnerf, de grootste oppervlakten zonder patroonherhaling op de markt, en de charme van lange planken - de laatste trend in houten vloeren.

Personalisatie

Werken met vormen, kleuren en materialen. Onze innovatie- en designteams hanteren een speelse benadering bij het ontwerpen van een vloer, door verschillende planken, tegels, vinyl, en tapijt te mixen en te matchen. Onze verschillende vloeroplossingen zijn met elkaar te combineren en kunnen eenvoudig worden samengevoegd. Floor is the new playground!