Ontdek jouw decoratiestijl

Ontdek jouw decoratiestijl

De designstijlen die je tegenwoordig vaak tegenkomt in woningen, zijn Scandinavisch, modern uit de jaren '50 en '60, rustiek, industrieel, urban, landelijk, minimalistisch, traditioneel, bohemian, vintage, modern en hedendaags. Al deze stijlen hebben dezelfde 'basiselementen'. Maar hoe jij ze in je interieur verwerkt, hangt af van jouw persoonlijke stijlvoorkeuren en de designtrends op dat moment.

Van meubelen tot decoratie: als trends veranderen, heeft dit invloed op alles wat voor onze interieurs wordt ontworpen. Deze trends bieden een nieuwe kijk op bestaande stijlen en zijn een uitstekende manier om je interieur op te frissen. Ben je aan het renoveren? Gebuik een courante designstijl en geef er een eigen, moderne twist aan.
 

De designtrends van het moment

De vier interieurtrends van Tarkett voor 2020 focussen op welzijn: veel mensen willen weer een band scheppen met de natuur en in harmonie met zichzelf en anderen leven. En omdat welzijn ook afhankelijk is van emoties, ervaringen en gedrag, zijn de designtrends voor 2020 een ode aan avontuur en het ontdekken van andere culturen. Een lofzang op het lappendeken van herinneringen en voorwerpen die we op onze persoonlijke ontdekkingstocht verzamelen als het ware.

Bekijk de vier designtrends die de inspiratie voor de huidige vloercollecties van Tarkett vormen.

Breathe

Met onze Breathe-designtrend vertalen we de puurheid van minimalisme naar mooie vloeroplossingen. Deze vloeren brengen vorm, kleur en ruimte terug naar hun essentiële natuurlijke aard. Breathe zorgt voor een luchtige, lichte uitstraling en een gevoel van vrijheid en gewichtloosheid. Het palet bestaat uit lichte en aangename natuurlijke kleuren, zoals koude en warme grijstinten die het zachte gezelschap krijgen van blauwgroene nuances en nudes.
Onze door Breathe geïnspireerde collecties combineren eenvoud en elegantie in vloeroplossingen die perfect passen bij een waaier aan designstijlen, zoals Scandinavische, moderne en minimalistische interieurs.

Majestic Nature

Onze Majestic Nature-designtrend geeft prachtig weer hoe je een harmonieus evenwicht creëert tussen je binnen- en buitenomgeving. De duurzame materialen, zoals hout en linnen, laten deze trend helemaal tot leven komen. Het kleurenpalet omvat neutrale beige en aardetinten, gecombineerd met de warme gloed van okergeel en intens groen voor een puur, organisch natuurgevoel.

Onze door Majestic Nature geïnspireerde collecties creëren een natuurlijke, zachte sfeer door duurzame materialen te combineren met composities van natuurlijke elementen, textiel, keramiek en gedroogde planten.

Bohemian Explorer

Deze designtrend komt tot leven door een collectie gevonden en handgemaakte voorwerpen en materialen die leuke herinneringen en emoties oproepen. Bohemian Explorer is een mysterieus, intens kleurenpalet met diepe, pittige tinten zoals robijnrood, sensueel omber, magmarood en diepblauw.
Onze door Bohemian Explorer geïnspireerde collecties combineren het verleden met het heden, traditioneel met modern, tot vloeroplossingen die perfect passen bij tal van interieurstijlen. Denk maar aan vintage, bohemian, rustiek, urban en industrieel design.

Good Vibes

Onze Good Vibes-designtrend straalt optimisme, positiviteit, creativiteit en uitdaging uit. Met het spel van kleuren, boodschappen, mode en grafische elementen in deze trend geef je je ruimte een speels, vrolijk karakter. Good Vibes heeft een zinderend palet vol felle en transparante kleuren, zoals rood, wit, zwart en denimblauw, in een modern contrast met koel grijs en kleurrijke accenten zoals muntgroen en snoeproze.

Zin in meer inspiratie en visuele voorstellingen? Bekijk dan onze designpagina's  en collecties en blader door ons interieurtrendboek.