Slaapkamer styling tips

Slaapkamer styling tips

How to create a peaceful bedroom

Maak je van jouw slaapkamer graag een rustgevende, comfortabele ruimte in jouw persoonlijke stijl? De volgende tips zullen je helpen om van je slaapkamer een ontspannend toevluchtsoord voor body and soul te maken.

• Calming colour palette

Soft, calm, neutral colours are best for creating tranquil and relaxing spaces. Bright, harsh colours should be avoided. Instead, a colour palette of soft greens, blues, greys and white create the most relaxed and soothing ambience.

• Sfeervolle verlichting
Door de juiste verlichting te combineren in je slaapkamer, slaap je niet alleen lekker maar is je slaapkamer ook een ruimte waar je lekker kunt relaxen. Ga voor subtiele, zachte en warme slaapkamerverlichting. Met een plafondlamp, een vloerlamp en een lamp op je nachtkastjes, kun je de verlichting in je slaapkamer aanpassen om het gewenste effect te creëren.

• Oase van rust
Maak van je slaapkamer een plek waar je tot rust komt. Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust in je hoofd. Dit is essentieel voor een goede nachtrust. Neem de tijd om onnodige spullen uit je slaapkamer te halen en zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om je spullen te ordenen en op te bergen zodat ze uit het zicht zijn. Zodra je een handig opruimtsysteem hebt gevonden, wordt het gemakkelijker op je slaapkamer opgeruimd te houden. 

• Een vleugje natuur

De slaapkamer is de plek bij uitstek om tot rust te komen. De inrichting draagt daar aan bij.  Geef je slaapkamer een gevoel van rust door een beetje natuur in huis te halen. Kies voor je meubilair bijvoorbeeld voor onbewerkt hout en aardse tinten zoals groen, grijs of roest voor de muur of je beddengoed. Door alles op elkaar af te stemmen breng je rust in de ruimte. Ook planten mogen niet ontbreken. Plaats verschillende planten, liefst ook een aantal grote, naast je bed, op de grond of op de vensterbank. Planten brengen buiten naar binnen en dragen bij aan je gezondheid door de lucht te zuiveren. 

• Warme, comfortabele vloeren

Als het om slaapkamervloeren gaat, wil je vloeren die comfortabel en warm zijn onder je voeten. Mooie, natuurlijke houten vloeren en vloeren met houtlook zijn populaire opties voor slaapkamervloeren. Ze hebben een tijdloze uitstraling en zijn ongelooflijk veelzijdig omdat ze passen bij veschillende woonstijlen, van modern tot traditioneel en van strak tot rustiek. Met goede isolatie  zien ze er niet alleen warm uit maar voelen ze ook warm aan. Overweeg voor extra warmte en comfort vloerverwarming en vloerkleden. 

Bedroom decorating ideas

Of je nu van een moderne, vintage of industriële woonstijl houdt, er zijn een paar essentiële zaken die je voor de inrichting van je slaapkamer in overweging wilt nemen.

• A stylish headboard

Whether it’s an upholstered headboard in a vintage, shabby chic, or bohemian-styled room, or a minimalist, wooden headboard in a modern-styled room, this feature adds both interest and personality to a bedroom. It’s also functional, providing comfortable back support when sitting up and reading in bed.

• Een stijlvol hoofdeinde
Of het nu gaat om een gestoffeerd hoofdeinde in een vintage, modern-klassieke of  industriële slaapkamer het hoofdbord van je bed is een fundamenteel element waarmee je de woonstijl kunt benadrukken. De stijl, het materiaal en de vorm. Elk detail is van belang.

• Een comfortabel vloerkleed

Een vloerkleed is een perfecte manier om de look en feel van een slaapkamer snel te veranderen. Kies voor de slaapkamer een zacht, comfortabel vloerkleed in gedempte, neutrale tinten. Het voegt niet alleen textuur en persoonlijheid toe aan je kamer, het is ook lekker zacht en warm voor je voeten wanneer je 's ochtends uit bet stapt.

 

 

• Beddengoed in laagjes

Heb je het perfecte bed gevonden dan is de volgende stap het toevoegen van comfortabel beddengoed. Ga op zoek lakens en dekbedovertrekken die passen bij jouw stijl. Met een linnendekbedovertrek geef je een stoere touch aan je slaapkamer die bijvoorbeeld goed past in een industreel interieur. Ben je een fan van een landelijke woonstijl? Kijk dan eens naar een satijnen dekbedovertrek - lekker zacht. Ga voor kwaliteit en materiaal waar jij je fijn bij voelt.