Wat is een Urban woonstijl?

Wat is een Urban woonstijl?

De Urban woonstijl omarmen

Wat is een Urban woonstijl?

Een Urban woonsfeer combineert elementen van eigentijdse, moderne en industriële ontwerpen om een unieke stijl te creëren die perfect past bij industriële gebouwen. De uitstraling is wat zachter en comfortabeler dan de Industriële stijl en vormt een goede basis voor het ombouwen van voormalige magazijnen en lofts tot functionele woonruimten Belangrijke architectonische kenmerken van de Urban stijl zijn onder meer zichtbare balken, onafgewerkte oppervlakken en materialen zoals beton, baksteen en hout.  In de open ruimtes in lichte kleuren met strakke afwerkingen zien we minimalistische en grote meubels met strakke lijnen terugkomen. Het vintage decor, de geometrische ontwerpen en het neutrale kleurenpalet wordt gecombineerd met kleuren die doen denken aan de natuur.

Urban woonstijl elementen en stylingtips

De Urban woonstijl kan, met haar kosmopolitische sfeer, variëren van aards tot eclectisch. De kamer waarmee je werkt, beïnvloedt ook jouw specifieke stijlkeuze - met meer informele en rustgevende elementen in de slaapkamer en levendigere, meer contrasterende elementen in de woonkamer. Hieronder staan ​​enkele belangrijke Urban elementen en decoratie-ideeën om je te helpen deze look in jouw huis te bereiken.

Urban-stijl vloeren 

Houten en stenen vloeren vormen de perfecte basis voor een op de Urban woonstijl geïnspireerde woonruimte. Ontworpen volgens de laatste trends op het gebied van interieurdesign, geven Tarkett's houtcollecties en natuurlijk ogende vinylcollecties met hout- en steenpatronen je toegang tot een breed scala aan vloeren in de Urban woonstijl. Onze vloerencollecties combineren het verleden en het heden, het traditionele en het moderne die perfect passen bij een deze interieurstijl.

Comfortable inrichting

Minder streng dan zijn industriële tegenhanger, het interieur in de Urban woonstijl is zachter en comfortabeler. Tapijt en vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen in warme tinten, natuurlijk gekleurde spreien en kussens en grote, comfortabele banken creëren een warme en uitnodigende ruimte. Creëer een aardse look door te kiezen voor comfortabele stukken in aarde- en groentinten, bruin en geel. Of ga voor een meer eclectische look door te kiezen voor statement-stukken in luxe stoffen, zoals een fluwelen bank in felle kleuren.

Contrasterende en complementaire materialen 

De aankleding van de woonruimte kan worden gecombineerd met constrasterende maar complementaire materialen, zoals metalen leuningen op trappen, gouden en broznen fotolijsten en spiegels met metalen frames.  

Eye-catchers
In de Urban woonstijl wordt vaak gebruik gemaakt van eye-catchers.  Tapijt- en vloerkleden met patronen, grote kunstwerken, uitgesproken gordijnen van vloer tot plafond en vintage ornamenten & meubels voegen textuur toe aan de Urban oase. Het toevoegen van één of twee statement-items geeft een chique, industriële draai aan je woonruimte terwijl je de minimalistisch gevoel behoudt.