Verschillende soorten vinylvloeren

Verschillende soorten vinylvloeren

De twee belangrijkste soorten vinylvloeren zijn luxe vinyl tegels- en stroken (LVT) en kamerbreed vinyl. Elk vinylproduct heeft specifieke kenmerken en gebruiksmogelijkheden. Tarkett biedt een volledig assortiment vinyl tegels- en stroken en kamerbreed vinyl voor elke woonruimte in je huis. Je vindt bij ons een vinylvloer die past bij je woonstijl en budget.

Wat is LVT (luxe vinyltegel)?

LVT, of te wel luxe vinylstroken en tegels, is een veerkrachtige vinyl vloer die bestaat uit meerdere lagen. Net als kamerbreed vinyl is LVT een duurzame en praktische vloeroptie die een ruime keuze aan dessins en stijlen biedt, van modern klassiek tot industrieel of een natuurlijke, Scandinavische woonstijl.

Hoe is Tarkett LVT opgebouwd?

Tarkett LVT heeft een kernlaag die gemaakt is van PVC, een bedrukte ontwerplaag, een slijtlaag en een versterkte polyurethaan (PUR) behandelingslaag.
De ontwerplaag bepaalt het dessin en biedt eindeloze mogelijkheden. De slijtlaag bepaalt de duurzaamheid van je vloer: hoe dikker de slijtlaag, hoe duurzamer de vloer. De bovenste polyurethaanbehandelingslaag biedt bescherming tegen slijtage, krassen en vlekken. 

De Starfloor Click Ultimate en iD Inspiration Click Ultimate collecties van Tarkett zijn bovendien oorzien van een akoetische laag, die fungeert als een ingebouwde onderlaag en zorgt voor geluidsisolatie. Deze laag maakt de vloeren zachter en zorgt voor een goede geluidabsorptie. 

De LVT collectie van Tarkett

Onze LVT-collectie biedt een ruim assortiment met trendy ontwerpen voor elke woonstijl; van retro-tegels tot gerookte eiken en geborsteld metaal. Het is een van de beste vloerkeuzes wanneer je op zoek bent naar een probleemloze, modulaire vloeroplossing die gemakkelijk te installeren, te verwijderen en te onderhouden is en die aansluit bij de laatste ontwerptrends.

Wat is kamerbreed vinyl?

Kamerbreed vinyl is een duurzame, praktische en betaalbare vloer die een buitengewone keuze aan dessins biedt: van schitterende kleurrijke en speelse combinaties, tot perfecte houtlook een natuursteen dessins. Deze vinyl kwaliteit wordt geleverd op grote rollen van 2 of 4 meter breed. Omdat kamerbreed vinyl te installeren is met weinig tot geen naden wordt kamerbreed vinyl aanbevolen voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. 

Hoe is kamerbreed vinyl opgebouwd?

Kamerbreed vinyl bestaat uit meerdere lagen, bestaande uit een glasvezelkern voor stabiliteit, een schuim- of polyester-rug voor akoestische en thermische isolatie, en een transparante slijtlaag en polyurethaan (PU) behandelingslaag, die bescherming biedt tegen slijtage en vlekken.

De constructie én de oppervlaktebehandeling van elk kamerbreed vinyl product bepaalt hoe goed je vloer bestand is tegen krassen, slijtage en vlekken en het reinigingsgemak. Zachtere vloeren zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen krassen, vloeren met een diep reliëf zijn iets moeilijker te reinigen dan vloeren met gladde oppervlakken. Onze vinylvloeren goed bestand tegen krassen, slijtage en vlekken en zijn ze eenvoudig te reinigen. 

Onze kamerbreed vinylvloeren zijn comfortabel, slijtvast, waterdicht, gemakkelijk schoon te houden, hebben een zeer lage VOC-uitstoot (vluchtige organische stoffen) en zijn 100% ftalaatvrij. 

Wat is het verschil tussen LVT en laminaat?

Zowel LVT als laminaat zijn duurzame, betaalbare en aantrekkelijke alternatieven voor houten en keramische vloeren. Ze zijn beide uit lagen opgebouwd en hebben een slijtlaag, die hun weerstand en duurzaamheid verhoogt en ze onderhoudsvriendelijk maakt.  Een designlaag zorgt ervoor dat ze het uiterlijk van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen na kunnen bootsen. 

LVT is waterdicht

Zowel LVT als laminaat zijn op vergelijkbare manieren zijn opgebouwd, hun samenstelling is echter anders. Laminaat bestaat hoofdzakelijk uit vezelplaat met een hoge dichtheid, en is dus in wezen een houtproduct. Laminaat is dan ook niet waterdicht en veel gevoeliger voor waterschade en kan niet in alle woonruimten geplaatst worden. LVT wordt hoofdzakelijk gemaakt van PVC, waardoor het vochtbestendiger is dan laminaat. LVT kan daarom zonder problemen worden gebruikt in je keuken. Ondanks dat LVT producten waterdicht zijn is hun installatie dat niet. LVT is verkrijgbaar in planken of tegels. Bij de installatie krijg je daarom naden. De planken en tegels zelf ziin waterdicht echter bestaat de kans dat water of vocht door de naden sijpelt als ze niet correct worden geplaatst. Installatie in vochtgevoelige omgevingen moet dus met extra zorg worden gedaan. Voor vochtige ruimtes zoals badkamers en wasruimtes adviseren we daarom de Stafloor Click Ultimate, iD Inspiration Click Ultimate of kamerbreed vinyl collecties.

LVT is stil en zacht

Vinyl planken en tegels zijn comfortabel en voelen zacht aan. LVT is ook stiller dan laminaat

Op zoek naar meer details bekijk dan hier onze LVT collectie en bestel een gratis staal.