Vinylvloeren in de woonkamer en slaapkamer

Vinylvloeren in de woonkamer en slaapkamer

Een houten vloeren is vaak de favoriete keuze voor de woonkamer en de slaapkamer. Helaas is een houten vloer budgettair en onderhoud-technisch niet altijd haalbaar. Vinylvloeren bieden tegenwoordig, dankzij hun natuurlijke uitstraling, een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief.  Vinyl is zacht en heeft een comfortabele touch in vergelijking tot andere opties zoals keramische vloeren. Hierdoor is het een mooie, praktische keuze voor woonkamers en slaapkamers.

Een vinylvloer in de woon- en slaapkamer: wat is de beste keuze?

Wat het beste type vinylvloer voor je woon- of slaapkamer is afhankelijk van factoren als de gezinssamenstelling, of je huisdieren hebt, of je jouw vloer zelf wilt installeren en wat je favoriete woonstijl is. In je woonkamer ga je vaak voor een type vloer die wat meer belast kan worden. Voor de slaapkamer staat comfort waarschijnlijk centraal. In het geval van een kinderkamer wil je een duurzame vloer met een comfortabele touch. Zowel luxe vinyltegels (LVT) als kamerbreed vinyl zijn duurzaam, geluidsabsorberend, eenvoudig schoon te maken en hebben een comfortabele touch. Beide vloeropties zijn geschikt voor je woonkamer, slaapkamer en kinderkamer. De doorslaggevende factor is vaak je persoonlijke voorkeur en je budget. 

Is LVT geschikt voor woonkamers en slaapkamers?

Luxe vinyltegels en planken zijn duurzaam, geluidsabsorberend, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en comfortabel. Een uitstekende keuze voor je woonkamer en slaapkamer. In ons LVT assortiment vind je verschillende houtmotieven en afwerkingen die, dankzij de high-definition print en het natuurgetrouwe reliëf, bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Starfloor Click Ultimate, een van de collecties in ons LVT assortiment, is uitermate bestand tegen vocht, krassen, vlekken en slijtage. Dankzij een innovatieve i4F klikssteem is Starfloor Click Ultimate zelfs geschikt voor woonkamers en slaapkamers die worden blootgesteld aan direct zonlicht. De soundblock technologie zorgt voor ultieme geluidsabsorptie en net als alle andere LVT-producten is Starfloor Click Ultimate 100% ftalaatvrij. 

Is kamerbreed vinyl geschikt voor woonkamers en slaapkamers?

Net als LVT is kamerbreed vinyl duurzaam, comfortabel, geluidsabsorberend en gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een uitstekende keuze voor je woonkamer en slaapkamer. Een belangrijk verschil tussen kamerbreed vinyl en LVT is dat kamerbreed vinyl op een rol wordt geleverd en daardoor bij installatie nagenoeg geen naden worden gemaakt. Een ander verschil is het aanbod van dessins en kleuren.  Naast dessins in houtlook of natuursteen motieven biedt kamerbreed vinyl een grote keuze aan kleurrijke dessins en abstracte designs in zwart, grijs en wit. De foamrug van kamerbreed vinyl zorgt voor een comfortabele, warme touch en akoestisch comfort, en is daarmee ook zeer geschikt voor de slaapkamer. Neem eens een kijkje in ons lookbook voor meer inspiratie.

Hoe installeer je een vinylvloer in je woonkamer en slaapkamer?

Hoe je een vinylvloer in je woonkamer of slaapkamer installeert, is afhankelijk van de productkeuze. Tarkett heeft LVT- en kamerbreed vinylcollecties ontwikkeld die eenvoudig en snel te installeren zijn. Loop eens binnen bij een dealer in je omgeving om de verschillende collecties te bekijken en voor een advies op maat.

Hoe onderhoud je vinylvloeren in je woonkamer en slaapkamer?

Of je nu een LVT of een kamerbrede vinylvloer hebt, je vloer is gemakkelijk en snel te reinigen en onderhouden. Het schoonhouden van je vloer kan eenvoudig door het volgen van een paar basistappen. Naast een regelmatig reiniging zijn er nog een paar zaken die slijtage te voorkomen en de levensduur van je vinylvloer verlengen.
• Gebruik beschermende matten bij de ingang om vuil op te vangen.  Matten zonder latex of rubberen rug worden aanbevolen om mogelijke verkleuring te voorkomen.
• Gebruik meubelpads en brede wieltjes om uw vinylvloer te beschermen tegen indrukken.
Klik hier voor meer informatie over reiniging en onderhoud van je vinylvloer.