Vinylvloeren in de keuken en badkamer

Vinylvloeren in de keuken en badkamer

Of je nu alleen woont of met een gezin van vier, de keuken en badkamer zijn veelgebruikte woonruimten in huis waar altijd vocht aanwezig is. In de keuken, waar we vaak met stoom, spatten en morsen te maken hebben, zijn vlek- en waterbestendige vloeren belangrijk. In een badkamer met douches, water spatten tijdens het baden en vochtige handdoeken, is vochtbestendigheid een van de belangrijkste vereisten. In vochtige ruimtes is kamerbreed vinyl de vloer bij uitstek. Deze vloer is waterbestendig, eenvoudig schoon te maken, comfortabel en, dankzij de slipweerstand, ook veilig. Kamerbreed vinyl is verkrijgbaar in verschillende dessins, kleuren en stijlen. 

Vinylvloeren in de keuken en badkamer: wat is de beste optie?

Zowel Starfloor Click Ultimate, iD Inspiration Click Ultimate als kamerbreed vinyl zijn zeer geschikte vloeropties voor keukens en badkamers. Beslissen tussen de twee komt vaak neer op persoonlijke voorkeuren en budget.

Is LVT geschikt voor keukens en badkamers?

De Starfloor Ultimate Click en iD Ultimate Click collecties zijn duurzaam, vochtbestendig, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en daarmee zeer geschikt voor je keuken of badkamer. Bij Tarkett combineren we de laatste technologieën om een perfecte vloerbeleving te bieden die sterk genoeg is voor zelfs de meest gebruikte woonruimten in je huis. Onze LVT-producten zijn opgebouwd uit lagen die voor dimensionale stabiliteit zorgen en een uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand. De behandeling met versterkt polyurethaan maakt de LVT-collecties van Tarkett water-, kras- en slijtagebestendig. Dankzij het natuurlijk reliëf zijn onze vloeren bijna niet van echt te onderscheiden. Een prachtige, kwalitatieve vloer tegen een betaalbare prijs. Onze LVT-vloeren zijn ftalaatvrij en je krijgt er bovendien 10 - 15 jaar garantie op voor huishoudelijk gebruik.

Is vinylrol geschikt voor keukens en badkamers?

Zowel LVT als kamerbreed vinyl zijn vochtbestendig, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Onze LVT en kamerbreed vinylcollecties zijn daarom een uitstekende keuze keukens en badkamers. Een belangrijk verschil tussen kamerbreed vinyl en LVT is dat kamerbreed vinyl op een rol wordt geleverd en daardoor bij installatie nagenoeg geen naden worden gemaakt. Een ander verschil is het aanbod van dessins en kleuren.  Naast dessins in houtlook of natuursteen motieven biedt kamerbreed vinyl een grote keuze aan kleurrijke dessins en abstracte designs in zwart, grijs en wit.  De foamrug van kamerbreed vinyl zorgen voor een comfortabele en warme touch, die ook zeer geschikt is voor de slaapkamer. 

Hoe leg je vinylvloeren in een keuken of badkamer?

Hoe je een vinylvloer in een keuken of badkamer installeert, is afhankelijk van de productkeuze. Tarkett heeft LVT- en kamerbreed vinylcollecties ontwikkeld die eenvoudig en snel te installeren zijn. Loop eens binnen bij een dealer in uw omgeving om de verschillende collecties te bekijken en voor een advies op maat.  

Is vinyl waterbestendig?

Vinylvloeren zijn waterdicht; ze zijn is echter niet geschikt voor gebruik in douche of buitenshuis. Hoewel vinylvloeren zelf waterdicht zijn is de installatie dat niet. LVT wordt in planken en stroken geleverd. Er ontstaan bij installatie dus naden. De planken en tegels zijn waterdicht, door de naden bestaat echter de mogelijkheid dat er water door de naden sijpelt. Wij raden daarom aan om kamerbreed vinyl, Starfloor Click Ultimate of iD Click Ultimate te installeren in vochtige ruimtes.

Hoe onderhoud je vinylvloeren in de keuken en badkamer?

Of je nu een LVT of een kamerbrede vinylvloer hebt, je vloer is gemakkelijk en snel te reinigen en onderhouden. Het schoonhouden van je vloer kan eenvoudig door het volgen van een paar basistappen. Klik hier voor meer informatie over reiniging en onderhoud van je vinylvloer.